2014-10-14

Terminens första P2P!!

Äntligen är det dags för P2Ps första föreläsning för terminen. Som vi har längtat! De två debutanterna Josef Ladén och Anton Käll håller i föreläsningarna. Och det är imorgon, onsdag 15/10 kl 15.15-17 i D24 som gäller! Josefs föreläsning handlar om dumpstring och han sammanfattar den såhär:

"VEM VARE SOM KASTA!?"
Alla såklart! Men jag kommer i första hand redogöra för butikernas avfall. Denna eventuellt sunkiga och förhoppningsvis interaktiva(!) presentation kommer ge er grunderna i hur man dumpstrar och vad en bör tänka på i samband med detta. Dumpstra innebär alltså att dyka i containrar och diverse soptunnor för att söka efter guldet vid regnbågens slut (till exempel 2kg choklad). Det är kul och billigt men framför allt spännande och kan tillsammans med andra bli en väldigt mysig hobby! Givetvis kan det också ses som ett politiskt statement för de som är trötta på konsumtionssamhället. Jag kommer helt enkelt göra mitt bästa för att ni alla ska få komma så nära containerns hjärta som möjligt!

Anton kommer att föreläsa om vänsterhänthet och sammanfattar sin föreläsning såhär:

Vänsterhänthet: Mord, MMA och andra myter(?)
Sammanfattning: För att vara en på ytan godtycklig egenskap så har vänsterhänthet genom historien varit ämne för diskussion och debatt. Oavsett om det handlar om den medeltida synen på vänsterhänta som djävulsdyrkare eller dagens neurovetenskap finns det ett antagande om att hänthet skulle vara relaterat till avvikande mönster i både kognitiva processer och personlighet. Tanken med föreläsningen är att reda i vad forskningen faktiskt säger om dessa skillnader på såväl individ- som gruppnivå.


Inga kommentarer inlagda!