Det sociala

 

Nollningen går av stapeln samtidigt som terminsstarten och pågår i ungefär två veckor. Huvudansvaret för aktiviteterna innehas av studenterna på termin 3. Psykologprogrammet i Linköping tar tydligt avstånd för all förnedrande och tvingade aktivitet som kan förknippas med nollningen. Meningen är att alla som vill ska kunna vara med och det finns en stor bredd bland aktiviteterna. Antingen är du med på allt eller så väljer du helt enkelt det som passar dig. Det finns både kvällar för fest och sådana som är helt alkoholfria. Ditt fadderi (de som tar hand om dig, läs mer under utskottet Freud) är också nyktra för att kunna lotsa dig på bästa sätt.

Vi uppmanar alltså alla att i alla fall ge nollningen en chans!

 

När nollningen väl är slut finns det en mängd utskott och aktiviteter att ge sig hän åt. PsyKO är festeriet som gycklar och annordnar partyn året om. Idrottsutskottet annordnar fotboll och andra aktiviteter men med tonvikt på umgänge och nöje, inte på idrottsprestationen. P2P och Psykologiskt Fika finns för att öka på antalet föreläsningstimmar något, då programmets studenter ansett att det finns mer att prata om än vad universitetet ger utrymme till under kurserna. Det finns många fler intressegrupper och utskott. Surfa runt lite på sidan så får du en bättre bild.

 

Viktigt att nämna är alltså att vi är ett relativt litet program med ca 250 studenter med en väldigt god sammanhållning. Sektionslivet (där PsyKO, Idrottsutskottet m.fl. ingår) är inte bara till för några utan för alla. Om du inte personligen vill engagera dig i planerandet av dessa kan du bara komma och hänga med på aktiviteterna, som ofta är gratis. Varje onsdag bjuds det exempelvis på fika till alla psykologstudenter vilket annordnas av Stimulus styrelse, helt gratis. Stimulus är det organ alla utskott på psykologprogrammet ligger under.

Fikat här brukar vara den bästa tiden i veckan att lära känna sitt program och mingla runt lite mellan terminerna.