2014-08-06

Välkommen Nollan <3

Vi i Fadderiet Freud vet att today is the day då de framtida studenterna får sina slutgiltiga besked om de kommit in på sina utbildningar eller inte. Kanske är du en av dem som lyckats ta sig hela vägen och blivit antagen till psykologprogrammet i Linköping? För i sådana fall vill vi säga stort grattis och välkommen hit! Vi längtar så efter att äntligen få träffa er! Och kanske undrar ni nu vad som kommer att hända nu, vilka äventyr som väntar och vet du vad? Du behöver inte vänta länge till. Om bara några dagar kommer det ett rätt tjockt brev på posten innehållande bland annat ett nollehäfte helt sprängfyllt med information. Tills dess får du helt enkelt hålla till godo, äta mycket glass i solen och njuta av det faktum att du om bara en och en halv vecka kommer vara en liten psykolognollan. Jösses vad festligt!

 

Kram

 

Fadderiet Freud


» Läs mer här
2014-06-22

Kära psykologstudenter, framtida psykologstudenter och övriga som råkar läsa detta

Vi vet att ni legat sömnlösa om nätterna sedan tidigt i våras, då det nya fadderiet gick från att vara Jüngsters till att bli riktiga, mogna och hattbärande Freud, och undrat. Vilka är de? Vad heter de? Hur ser de ut? Vilken mustaschmodell har de odlat till detta ärofyllda uppdrag? Men nu är väntan över. Det ni alla längtat efter... En presentation av 2014 års Fadderiet Freud! Den ligger nu uppe i Om Freud. In och läs, vettja! 

 

Zoliga kramar

 

Allas er Freud


2014-01-20

Poster att söka till Freud & PsyKO 14/15

För alla er som missade infomötena, eller bara behöver friska upp minnet lite, kommer här nuvarande postinnehavares egna beskrivning av vilka uppgifter posten i huvudsak innefattar.


» Läs mer här
2013-08-17

SÜPERVIKTIGT MEDDELANDE TILL VÅR KÄRA NOLLAN (saxat från Facebook för alla er som vågar vägra)

Suck och stön. Trots att ert kära fadderi har spenderat år och dar på att planera den nu mycket nära liggande nolle-p (i morgon smäller det tametusan) händer det ibland saker som inte går att förutse. Flamman, där psykologstudenter brukar avsluta nolle-p med finsittning, har drabbats av vattenskador och tvingas hålla stängt under hela nolle-p. Men räds icke! Vad vore vi för fadderi om vi inte kunde plocka fram fantastiska lösningar på omöjliga problem i elfte timmen? Årets finsittning kommer istället att hållas på Platå, och vi tror att det kommer att bli minst lika bra som på Flamman. Eftersläppet blir tillsammans med PA-programmet. På grund av att Platå är något dyrare, höjs priset för finsittningen till 300 kr, och som konsekvens av detta priset för Nollepaketet® till 520 kr, alternativt 720 kr om man vill att Stuff-medlemskap ska ingå. Fortfarande är riktigt bra deal med andra ord! Vill man köpa Nollepaketet® på morgondagens fika ska man alltså tänka på att ta med sig 70 kronor extra.


2013-08-12

NOLLEHÄFTET 2013

Nollehäftet 2013. Nuff' said.


2013-08-08

Vem är vem i Fadderiet Freud?

För er som alltid undrat ligger det nu uppe omfattande presentationer av alla medlemmar i Fadderiet Freud. Häll upp valfri koffeinhaltig dryck, ta en kaka till och klicka dig in på fadderiets sida för tio detaljerade psykologiska profiler.


2013-07-17

Newsflash: Nybakad Nollan närmar sig. Fadderiet överexalterat.

I fredags fick framtida universitetsstudenter sitt första antagningsbesked. För Fadderiet Freuds del innebär detta att den framtida nollan kommit ett steg närmare Linköping, lycka! Till nyantagna psykologstudenter som hittat hit vill vi bara säga grattis och välkommen, vi i Fadderiet Freud kommer att göra allt för att du ska trivas i Linköping. Mer info kommer inom kort, så länge kan du ju spana in vår Facebook-sida vetja' (www.facebook.com/fadderietfreud).


2013-01-21

En freudiansk huvudrätt på ingång!

Kära Ettan (och alla ni andra),

 

Nu har ni ju mumsat i er en liten förrätt i form av PsyKOs infomöte - och vad passar väl då bättre än att följa upp med en alldeles fantastiskt freudiansk huvudrätt? Vi fixar fika och freudilicious information, ni tar med frågor, ett glatt humör (och kanske lunch, om ni lever på annat än bara sockriga skapelser).

Vad kan man då förvänta sig att få veta? Jo, typ: vad gör man om man är med i Freud? Vilken tyskakurs ger bäst resultat på kortast tid? Vad innebär de olika posterna? Hur räddar man en tillplattad hattfrisyr? Ungefär hur mycket tid tar Freud? När börjar man? Hur lång tid tar det att bli riktigt bra på mustaschmåleri? Ungefär hur kär kan man egentligen bli i Nollan innan man har träffat dem?

 

Sammanfattningsvis: Kom till D24 imorgon tisdag 22:a januari klockan 12:15. Vi sköter resten!

Mycket lurviga och lite lite blöta pussar,
Det gamla och skröpliga Fadderiet Freud 


2012-08-19

Nollan, gilla Fadderiet Freud på Facebook!

GULLENOLLAN!

 

För att inte behöva spamma sönder hemsidan med nolle-p-info (tro det eller ej, men det finns faktiskt en sisådär 140 studenter på programmet som funderar på annat än nolle-p just nu... vi väljer att inte tro på det) så kommer alla schemaändringar och annan daglig info att komma upp på Fadderiet Freuds facebooksida. Ert liv blir så mycket enklare om du gillar oss där! Gör det! Nu!

 

18:00 vid gräsmattan mellan Origo och Key på Campus Valla, Nollan!

 

Fikapepp,

 

Fadderiet Freud


2012-08-17

Äntligen: Nollehäftet!

Kära Nollan, kära program och kära resten av internet,

 

Det är drygt 46 timmar till nolle-p börjar och Fadderiet Freud förstår att ni snart inte överlever utan att veta precis vad som kommer hända under nolle-p. De flesta Nollan ska ha fått en liten grön bok i brevlådan, men om du blev sent antagen (eller inte ska vara med under nolle-p alls och bara är nyfiken på vad som kommer hända) så finns förstås informationen här också. Här kan du ladda ned ett nollehäfte som passar för att läsa på en dator (sidorna kommer i rätt ordning) och här kan du ladda ned ett nollehäfte som passar för att skriva ut (sidorna är anpassade för att vikas till en bok). Förhoppningsvis ska alla reserver kunna få en tjusig grön bok när vi ses på söndag kl. 18:00! Kom dit och ät bullar med oss, Nollan!

 

SNART SES VI!

Blöt mustaschpuss,

 

Era freudianer

 

PS. Ni har väl sett vår och PsyKOs nya kalassnygga banners i headern? Så makalöst tjusigt! Om ni fortfarande ser de gamla bilderna hälsar Freuds oerhört kompetente infoansvarige att ni kan behöva rensa er browsers cacheminne


2012-05-07

Lägesrapport från Fadderiet Freud

Fadderiet Freud börjar närma sig en färdig planering inför nolle-p och peppen är stor! Om några blivande Nollan är inne och snokar här redan nu kan vi meddela att vi har så himla många roligheter redo för er att ni redan nu kan börja räkna ned dagarna tills ni får stifta vår bekantskap. (PS. Det är 103 dagar idag, och Fadderiet Freud rekommenderar att ni från och med nu använder denna sida som startsida.)


För att hålla er andra på programmet lite uppdaterade på vad som händer kommer temat för årets nolle-p att vara MUCKLOR, MYSTERIER OCH MUSTASCHER. Mucklor är förstås de finurliga filurerna som hänger med Pettson & Findus, och som beskrivs som "inte särskilt intelligenta, men de brukar vara mycket bestämda i sina få idéer" - lite som Fadderiet Freud själva alltså. Om ni gillar oss på Facebook får ni till och med en liten sneakpeak, nämligen en bild på vår favoritmuckla: PSYKOMUCKLAN!

 

 

Ni vet att ni vill.


En lurvig mustaschpuss av typen som kittlas på läppen,

FADDERIET FREUD


2012-03-26

Sök fadder senast 10/4!

Glöm inte bort att söka fadder till höstens fantastiskt grymma nolle-p! Senast den 10/4 behöver Fadderiet Freud veta att ni vill - och det är klart att ni vill! Läs mer och anmäl er här.


2012-03-20

FADDERIET FREUD SÖKER SPONSORER!

Nu när solen så sakteliga börjar titta fram känns det faktiskt inte alltför avlägset att vi om bara några månader ska ha en helt nykläckt kull illgröna psykologstudenter som med en blandning av skräck och förtjusning tassar över campus. Fadderiet Freud vill hemskt gärna ge även denna Nollan en så bra nollning som möjligt, och för det krävs - ja, ni gissade rätt - pengar.

Har du eller din familj ett företag som vill hjälpa till att sponsra nolle-p? Vi erbjuder hel- eller halvsidesannonser i nollehäftena, som självklart kommer läsas och tummas flitigt av minst en hel klass! Sponset behöver inte nödvändigtvis vara i form av pengar, utan även annat som kan vara till nytta för en vilsen Nollan eller ett fantastiskt fadderi.

Kontakta Moa på moame965@student.liu.se om ni har några förslag eller vill ha mer information!


2012-03-08

FREUD SÖKER FADDRAR!

Fadderiet Freud söker fantastiska fabulösa faddrar att mingla och mysa med våra fantastiska Nollan som dyker upp i augusti 2012! Ni får:

  • Två fantastiskt roliga veckor med oss i Freud.
  • Chansen att lära känna vår nya fina Nollan (utan allt det tradiga planerandet!)
  • Platser till höstens legendariska sektionssittning (!)
  • En bra och gratis fadderutbildning som gör er ännu tryggare och mysigare än vad ni redan är.

Mot följande anspråkslösa önskemål:

  • Ni är hemma och tillgängliga under nolle-p, som kommer att börja den 20:e augusti och pågå i två veckor.
  • Ni är hemma och tillgängliga även under våren, för att gå på den obligatoriska fadderutbildningen.
  • Ni är glada, ansvarsfulla och följer de regler som StuFF och Freud sätter upp inför nolle-p.

Vi vill. Ni vill. Vad väntar ni på? Anmäl er här!


2012-01-23

Lunchhäng med Freud

Är du sugen på att anordna två oförglömliga veckor för kommande psykologstudenter? Kom och lunchhäng med Freud och få reda på allt vad det innebär att vara fadderist! Vi möts utanför HumSam klockan 12.15 på torsdag 26/1 och hittar en gemensam lunchplats. Vi ger er information och ni får chansen att överösa oss med frågor!

Om du är det minsta intresserad, tveka inte att komma! 


2011-11-08

Onsdagsfika med Freud

På onsdag är det Freud som fixar fikat. Ett mysigt och mustaschigt fika som inte bör missas! (Passa även på att köpa biljetter till sittningen med mysiga maskinare och söta sjukgymnaster som vårt partajiga PsyKO säljer på plats.)

FREUDPUSS.


2011-09-15

Den finaste Ettan i världen

Nolle-P kan bara beskrivas med positiva superlativ. Allt tack vare att de nya psykologstudenterna var så mysiga. TACKTACKTACK!

Om ni av någon anledning missat att hälsa på dem, se till att gör det!

FREUDPUSS.


2011-08-17

Mustascher, mys & överlevnad

I ett Linköping fullkomligt omfamnat (skakat?) av teknologernas nollningar går det inte att inte längta efter att våra alldeles egna Nollan ska anlända. På söndag klockan 18 vid Key-huset på Campus Valla kommer vi i Freud att "gå runt i gröna overaller och locka till oss alla som ser vilsna ut", för att citera general Anna. Därefter bjuder vi på fika och Nollan får en chans att mysa med sina nya klasskamrater bland våra mustacher innan två fullspäckade veckor i överlevnadens tecken startar på allvar.. VI LÄNGTAR!

Tills dess får alla Nollan (och övriga psykologstudenter) gärna gå in och gilla Fadderiet Freud på facebook: https://www.facebook.com/pages/Fadderiet-Freud-11/164142660315508.


2011-05-12

Fadderisternas presentationer

NU finns det finfina presentationer om oss i Fadderiet Freud att beskåda under "Om Freud". NJUT!


2011-04-25

Fadderiet Freud

Efter ett antal veckor befunna i ett planeringsdunkel sånär som ett hej på ett hållet onsdagsfika ska vi i nya Freud snart tillkännage oss för er här på hemsidan. Avslöjande information och snygga bilder kommer inom kort! Tills dess kan vi passa på att offentliggöra det storslagna temat på årets Nolle-P:

- MUSTASCHER, MYS & ÖVERLEVNAD.


2010-11-12

Tack så himla mycket!

Igår höll årets bästa fest som anordnades av våra fina ettan.

 

En tacksittning för fadderiet, festeriet och alla faddrar som tack för att vi ordnade Nolle-P för dem.

 

Temat var Barnkalas

På plats fanns bland annat clowner, Pippi Långstrump, Björne (från Björnes magasin),  bebisar, en mimare, barn med skrapsår och rosetter i håret, prinsessa, paket och en oengagerad pappa. Några hade valt att klä ut sig till olika lekar som "hitta nyckeln", "fiskedamm" och "sätt knorr på grisen". Det var väldigt roligt att se alla utklädda och att alla hade ansträngt sig för sina dräkter. 

 

Vi i Freud vill tacka så hemskt mycket för en alldeles spektakulär kväll med många roliga inslag och väldigt goda pizzor. 

 

Tack!


2010-09-12

Tack för allt!

Freud vill tacka er som gjorde Nolle-P möjlig, rolig och fantastiskt! 

 

Alla inblandade har höjt stämningen och utan er hade vi aldrig haft lika kul. 

 

Så tack tack tack för två fantastiska veckor!

 

Tack Nollan, tack Psyko, tack faddrar, tack Stimulus, tack Stuff, tack Filosofiska Spelen-arrangörerna, tack övre terminerna, tack fusknollan, tack fuskföreläsarna, tack programansvarig, tack till alla som varit med, som varit närvarande, som tagit emot oss och som hjälpt till!

 

// Freud


2010-09-06

Psykologquiz för hela programmet.

Ikväll är det Psykolog-quiz för alla psykologstudenter på LiU. 

 

Nollan, faddrar, utskottsaktiva, icke-aktiva, gamla, unga.. alla är hjärtligt välkomna till samma gräsmatta som brännboll och grillningen hölls på. Det blir tävling där Nollan kan vinna poäng till sitt lag samt lite gott och blandat för att gottegrisar. 

 

Ta gärna med någonting att sitta på.

 

Dagens uppdrag:

Hälsa på Stimulus ordförande!


2010-09-04

PSYKOLÄGER!

I helgen är det Psykoläger.

Lägret är i Åtvidaberg i en mysig stuga med badmöjlighet, lekar och grillning. 

Det är bara psykologprogrammets Nollan och Fadderiet Freud som får äran att komma. 

 

Samling sker 12.00 på resecentrum!

Det enda som ska tas med är något att grilla, varma kläder och sovsäck. 

 

Glöm inte att äta lunch innan samling!

 

Lördagens uppdrag:

Bilda ett ord av människor.

 

(Fråga gärna Freud om ni inte förstår uppdraget.)


2010-09-04

Fulsittning på Örat - check

Ikväll var det fulsittning på Örat för våra fina Nollan. Det var väldigt lyckat och alla hade så himla skoj. Både Nollan (och det är ju det som räknas) och faddrar, Psyko och Freud!

 

Hemskt kul var det och vi tackar så mycket för en fantastisk kväll och för den underbara stämningen som hölls uppe av alla!

 

Ett extra stort tack till de fantastiska toastmasterna Loviisa, Malene och Maria!


2010-09-01

Nolle-P har börjat.

Fadderiet Freud har äntligen fått träffa Nollan och de är alldeles alldeles underbara!

Igårkväll hade vi fikamys på gräsmattan bredvid Key-huset med ungefär hälften av dem och fick då träffa massa glada entusiastiska Nollan.


» Läs mer här
2010-08-17

Nollehäftet för årets nollning

Här finns all info inför årets nollning. Ni som inte är nolla, se till att titta i programmet ändå eftersom det finns några kvällar där vi gärna ser hela programmet på plats för mys!

 

Nollehäftet 2010


2010-08-14

Märkesmålning!

Idag var det märkesmålning. Massa glada och peppade studenter befanns sig i märkesbacken idag i strålande sol för att snygga till backen med färgstarka loggor. Allt för att Nollan ska välkomnas så snyggt som möjligt. 


Klicka på Läs mer här för att titta på bilder. 


» Läs mer här
2010-08-12

Tröjtryckning

Nu är över hälften av Nolle- tshirtarna tryckta och vi kan med glädje meddela att de är assnygga!

 

Halva Freud samlades idag på Universitetet för att trycka Nollornas t-shirtar i C-huset. 

 

Det tog sin lilla tid och i väntan på att färgen skulle torka handlade vi dit pizza och åt. Mums!

 

Vi ser fram emot att trycka  restan av tröjorna också. Blir förhoppningsvis inom två veckor. 

 

// Freud


» Läs mer här
2010-08-10

Uppdatering

Freuds sida "Om Freud" är uppdaterad med snygga profilbilder på medlemmarna och kort info om varje person. Gå in och lär känna oss!

 

Inom en (väldigt) snar framtid kommer det komma upp en länk till NolleP-häftet som kan laddas ner. Alla nya psykologstudenter måste ha en. Även faddrar och studenterna i de övre klasserna bör ha en!

 

Den 31 augusti drar Nolle-P igång! Spännande, roligt och underbart.

 

 


Gå till sida:
[1] [2]
jul 2014 Augusti 2014 sep 2014
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Inga händelser registrerade idag!